četvrtak, 15. srpnja 2010.

Orginal piroge s krompirom



Testo:
450 g brašna
300 ml tople vode
1 kašičica soli


Fil:
½ kg krompira
2 veće glavice crvenog luka
100 g mladog sira
1 čajna kašičica soli

Prosejanom brašnu dodati so i 150ml vode.To zajedno mješati i kada nestane tečnosti, postepeno dodati ostalu vodu. Testo mesiti rukom oko 10 min i ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi oko 20 min. Premesiti testo, kidati male loptice . Svaku kuglicu razviti u krug debljine 7-8cm. Skuhati krompir,pa ga izgnječiti u pire.Zatim mu dodati maladi sir i dobro izmješati.Na sredinu svakog kruga staviti po kašiku pripremljenog fila. Preklopiti testo, pritisnuti malo rukom ili viljuškom. Pripremljene piroge stavljati u proključalu vodu (staviti malo soli) i kuvati dok ne isplivaju na površinu.U tavi ispržiti crveni luk i poslužiti ga uz piroge,po želji možete poslužiti i pavlaku.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP