četvrtak, 15. srpnja 2010.

Pijana pastrmka


Sastojci za 4 osobe

4 pastrmke
1 glavica
luka
2 kašike limunovog soka
200 ml bijelog vina
1 vezica peršina
100 g stabljike celera

biber
1 kašika vegete
2 kašike ulja

Za posipavanje:

1. kašika nasjeckanog peršina

Svježe i očišćene pastrmke operite pod mlazom hladne vode, ocijedite i osušite papirnim ubrusom ili krpom.

Pospite ih Vegetom, biberom, a unutrašnjost napunite polovicom količine celera i grančicama peršuna.
Na zagrijanom ulju kratko prepržite luk narezan na ploške, dodajte preostali nasjeckani celer, kratko dinstajte i stavite u vatrostalnu posudu. Po luku i celeru položite pastrmke, prelijte sokom od limuna i bijelim vinom.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP