subota, 17. srpnja 2010.

Pijani šaran


Potrebno je:
-1 kg očišćenog šarana
-so,biber
-3dcl bijelog vina
-1kg krompira
-400g riže
-1 veći crveni luk(ili 2 manja)
-nekoliko čenova bijelog luka
-vegeta

Priprema:
Šarana operet,isječete po dužini,i pobiberite ga ,posolite okoloo i u unutra i ostavite da ostoji sat-dva da ostoji.
Krompir i creveni luk isjeći na kolutove u staviti ih u pouljenu tepsiju.
Tome dodati opranu ne skuvanu rižu.
Kako budete slagali svaki red malo povegetiti,pobiberiti i staviti malo lovorovog lista.
U to sve nasuti duplu kolčinu vode od smjese.
Na to sve stavite šarana i ubacite u zagrejanu rernu i peći na 200°C.
Kada voda uvri dodajte 3 dcl bijelog vina i ostaviti u rerni još dvadeset minuta.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP