srijeda, 28. srpnja 2010.

Švargla



Potrebno je:
-1 crevo za punjenje
-1 svinjska glava
-1 svinjsko srce
-1 svinjski jezik
-1 svinjski bubreg
-1 kg slanine sa kožom
-5 čenova bijelog luka
-so
-biber

Priprema:
Crevo dobro oprati i ostaviti da stoji u hladnoj vodi.
Staviti svinjsku glavu,srce,jezik,bubreg i slaninu sa kožom u dublji lonac i kuvati dok se meso nepočne odvajati od kostiju.
Kada se skuva procjedite i ostavite da se ohladi,a procjeđenu vodu ostaviti.
Srce,jezik,bubreg i slaninu isjeći na kocke,a meso sa svinjske glave prvo odvojite od kostiju pa i njega isječete na kockice.
Tome dodati isjeckani bijeli luk,so i biber po ukusu,zatim doati 1l vode u kojoj se kuvalo i dobro pomješate.
Ovim filom napunite crijev o dobro ga zavežete.
Zatim je kuvati u prostaloj vodi (u kojoj se kuvalo meso)na umjerenoj temperaturi 90min.
Dok se kuva crijevo probušiti na nekoliko mjesta kako bi izašao višak tečnosti i vazduha.
Kada se skuva potopite je nekoliko puta u hladnu vodu kako bi višak masnoće izašao,a zatim je staviti na dasku,poklopiti je drugom i na nju staviti veći kamen kako bi se švargla iscjedila.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP