subota, 17. srpnja 2010.

Torta od mandarina


Kora:
-4 jaja
-prstohvat soli
-100g šećera
-100g brašna
-75g gustina
-2 kašike praška ze pecivo
-naribana kora limuna



Krema:
-600g mandarina(može i narandže)
-150g marmalade od marelice
-3 čaše slatke pavlake
-2 vanili šećera
-25g pistaća
-2 kremfiksa


Bjelanca odvojiti od žumanjaka.
Bjelancima dodate 4 kašike hladne vode,pa ulupate čvrst snjeg.
Tome polako dodajete 100g šećera
Kada se sjedini dodajete jedno po jedno žumanjce.
U to dodati 100g brašna koje je predhodno pomješano sa 75g gustina i 2 kašike praška za pecivo.
Na kraju dodati izrendanu limunovu koru.
Tijesto izlijete u tepsiju i pečete 25min na 175°C.
Kada je gotova ostavite je da se ohladi, i posle je presjecite na dva dijela.
Mandarine(narandže)ogulite i skinete svu bijelu kožicu.
3 čaše pavlake čvrsto ulupate sa 2 vanili šećera.
Zatim ga podjelite na dva dijela.
U obadva dijela stavite kremfiks.
Odvojite 11 kriški mandarina(Narandži)za ukrašavanje.
U pvi dio stavite preostale mandarine(narandže)i dobro izmješate.
Stavite prvu koru premažete je marmaladom,pa odozgo stavite prvi dio.
Preko toga stavite drugu koru,a preko nje drugi dio šlaga.
Tortu premazati i sa strane šlagom.
Ukrasiti je mandrinama i usitnjenim pistaćima.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP