subota, 27. studenoga 2010.

Torta Arabija

Potrebno je:
10 jaja
250g isjeckanih suvih smokvi
20 kašika šećera
2 kašike brašna
100g mljevenih badema
200g isjeckanih oraha
200g čokolade
250g margarina
500ml slatke pavlake

Priprema:
Odvojimo bjelanca od žumanjaca, i mikserom umutimo bjelanca u koja smo dodali 10 kašika šećera.
Smjesi od bjelanaca dodamo isjeckane orahe,brašno,isjeckane smokve i mljevene bademe.
Ovo dobo izmutimo mikserom da se sastojci sjedine i smjesu izlijete u tepsiju koju ste obložili papirom.
Koru pečete 25 min na 180°C.
Žumanjca umutimo sa 10 kašika šećera, i tako umućena žumanjca stavimo na paru i dodamo 100 čoklade.
Kada krema dobije gustinu skloni se sa pare  i ostavi se u zamrzivač da se ohladi i stegne.
Kada se ohlade u nju dodamo margarin i dobro izmutimo mikserom.
Preostalu čokoladu istopimo na pari,a zatim jedanu tacnu obložimo papirom,i čokoladu sipamo u špricu i na tacni crtamo čokoladne oblike i kada završite ostavite ih da se ohlade i stegnu.
Koru presječem na tri jednaka dijela,pa stavimo prvu koru i nju premažemo filom,zatim stavimo drugu koru i nju isto premažemo filom i na njega stavimo treću koru.
Umutimo slatku pavlaku i sa njom premažemo čitavu tortu,i sa ostatkom šlag ukrasimo gornju površinu i strane torte.
Zatim na tortu poslažete  čokoladene oblike po želji.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP