subota, 27. studenoga 2010.

Torta sa narandžom

Potrebno je:
1 narandža

Za koru:
10 bjelanaca
300g isjeckanih badema
300g šećera
Za fil:

250g margarina
100g isjeckanih badema
250g šećera
1 kašika gustina


Priprema:
Bjelanca umutim u čvrst snjeg,dodamo  im  šećer,300g isjeckanih badema i sitni izrendanu koru narandže.
Sve dobro pomješamo i tijesto istresete u tepsju koja je obložena papirom i koru pečete 15 min na 180°C.
Umutimo žumanjca sa šećerom,zatim im dodamo sok od narandže i gustin.
Sve to dobro promješamo i stavimo na paru da se kuha,i kada postane dovoljno  gusta sklonimo je sa pare.
Ostavimo kremu da se ohladi i u ohlađenu dodajemo margarin i sve to izmješamo sa mikserom.
Na karaju u kremu dodamo 100g isjeckanih badema i dobro izmješamo.
Koru presječemo na tri dijela i na stavimo prvu koru,pa na nju fil,zatim preko njega stavimo drugu koru i na nju stavimo fil,
Na kraju stavimo trću koru i onda cijelu tortu premažemo filom.
Tortu ukrasimo čokoladnim prelivom i isjeckanim bademima.

Mjesto badema možete staviti orahe.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP