ponedjeljak, 6. prosinca 2010.

Nekoliko savjeta koje treba da znamo o namjernicama 2


Puding koji će te upotrebljavatiza nadjev kod kolača treba obavezno dok je još vruć preliti sa malo hladne vode.
To se radi zato da se puding na površini ne bi skorio.
Posle nekoliko minuta vodu odlijete prije upotrebe.

Tijesto ako sadrži puno masnoće ne smije se mjesiti sa toplim rukama,ni u toploj prostoriji.
Zato ruke prije nego što počnete mjesiti treba rashladiti u hladnoj vodi,a zatim ih dobro obrisati.
Prije priprema trebate sve namjernice ohladiti od kojih će se pripremiti tijesto.
Tijesto u kojem masnoća prilikom mješanja omekša,ili počne da se topi,tijesto neće biti prhko i njegova će se struktura promjeniti.

Ako vam je glavica karfiola stara,prilikom kuhanja se neće raspasti,ako je prije zavijete u bijelu čistu krpu.
Onda je stavite u slanu kipuću vodu.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP