nedjelja, 29. kolovoza 2010.

Zamrzavanje voća 2













Grožđe
Od grožđa odvojiti velike bobice i cijele ih stavljati u kutiju,preliti ih sirupom i staviti u zamrzivač.
Rok trajanja 10-12 mjeseci
Odmrzava se tri sata na sobnoj temperaturi.
Dodaju se voćnoj salati zajedno sa sirupom.













Jabuke
Jabuke operete,ogulite i očistie od košpica i isječete na kriške.
To blanširate u sirupu tri minute,kada se ohlade stavite ih u kutije i u zamrzivač.
Rok trajanja 12 mjeseci.
Odmrzavate pet sati u frižideru,za kolače koristiti neodmrznute.













Jagode
Izabrati zrele,čvrste jagode i zdrave i zamrznete ih bez dodataka.
Mogu se zamrznuti kao kaša.
Rok trajanja 12 mjeseci.
Odmrzavaju se pet sati u frižideru.














Marelice
Zrele marelice,očistite i blanširate 15 sekundi.
Zamrznete ih sa šećerom ili u sirupu(tako je puno bolje).
Rok trajanja 12-14 njeseci.
Odmrzavaju se 5-6 sati u frižideru,a za kolač koristite zamrznute.













Kruška
Kruške ogulite,očistite od košpica pa narežete na kriške i blanširate ih u slatkom sirupu 3 minute.
Smrznuti ih zajedno sa sirupom.
Rok trajanja 10-12 mjeseci
Odmrazvati pet sati u frižideru.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP