subota, 22. siječnja 2011.

Dinstana riža

Potrebno je:
*200g riže
*1 glavica luka
*3 kašike ulja
*peršun
*so




Priprema:
Rižu očistite,operete je i posušite u krpi.
Luk ogulite,sitno ga isjeckate i stavite ga da se malo proprži.
Zatim mu dodate rižu,posolite po želji i prelijete sa vrelom vodom(1 šolja riže-2 šolje vode) i ostavite da se dinsta na laganoj vatri ,sve dok voda ne ispari.
Za to vreme rižu ne smijete mješati,već pnekad samo protresete posudu u kojoj se nalazi.

Rižu takođe možete da ostavite da se dinsta i u paradajz sosu,koji ste predhodno razmutili u vodi.
Dinstana rižase služi kao dodatak mesu i salatama.
Prije nego  što poslužite rižu pospete je sa isjeckanim peršunom.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP