srijeda, 12. siječnja 2011.

Salama od kestena

Potrebno je:
1/2kg kestena
1/4kg mljevenih oraha
30g izrezanih badema
1 jaje
1/8kg šećera
kora i sok od pola limuna

Za preliv:
2 reda čokolade
3 kocke šećera
2 kašike vode
1 komadić maslaca(margarina)

Priprma:
Kesten prvo skuhati,oguliti ga i samljeti na mašini za meso.
Šećer skuhati sa jednom čašom vode,pa mu dodati samljeveni kesten,mljevene orase,bademe,koru i sok od pola limuna i jaje.
Od ove smjese napravite tijesto,oblikujete ga u salamu i stavite ga na duži tanjir ili na tacnu.

Napravite glazuru od navedenih sastojaka i njome prelijete salamu i ostavite je  na hladnom mjestu da ostoji 24h.
Kada se salama ohladi izrežete ja sa oštrim nožom na tanke šnite.
Na ovaj način pripremljena salama  može da stoji na hladnom mjestu mjesec dana.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP