subota, 29. siječnja 2011.

Valjuške od krompira



Potrebno je:
1kg krompira
250g brašna
60g margarina
1 jaja
so

Priprema:
Krompir,operete,ogulite ga pa ga stavite u šerpu sa vodom,posolite ga i skuvate.
Kada se skuva izgnjčite ga,i dok je još topal dodate mu prosijano brašno,margarin,jaje i malo soli.
Sve to brzo promješate sa krompirom,da se napravi tijesto.
Od pripremljenog tijesta pravite valjuške(srednje veličine) i kuhate ih u vreloj slanoj vodi deset minuta.
Valjušci se služe kao dodat pečenju,pirjanom mesu,a jako su ukusni i kada ih jedete sa pavlakom.
Ovako pripremljene valjuške možete i pržiti na ulju,ali ih prvo morate uvaljati u krušne mrvice.
I ovako mogu da budu dodatak mesu ili zelenoj salati.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP