četvrtak, 3. veljače 2011.

Teleći šnicle

Potrebno je:
800g telećih šnicli
1 kašika vegete
120g peršuna
8 listova kačkavalja
30g maslaca
200g šampinjona
100ml bijelog vina
1 gotova supa od pečurki
200ml vode
malo bosioka
kisela pavlaka
1 kašika isjeckanog peršuna za posipanje

Priprema:
Čekićom za meso istučete teleće šnicle i pospete ih vegetom sa obadve strane.
Zatim na svaku šniclu stavite po jedan list kačkavalja i peršuna,pa šniclu smotate u rolat i pričvrstite je sa čačkalicom da se ne bi razmotala.
Maslac zagrijete pa na njemu propržite umotane šniclice sa svake strane,da dobiju zlatnu boju.
Šniclice izvadite,pa u maslac dodate isjeckane šampinjone i dinstate ih pet minuta.
Supu od pečurki razmutite u mlakoj vodi,pa je dodate šampinjonima i to zajedno još malo dinstate.
Kada pečurke omekšaju,dodate im bijelo vino i dinstate još deset minuta uz povremeno mješanje.
Na kraju sosu dodate jednu malu kiselu pavlaku,isjeckani bosioka i peršuna i sve to dobro izmješate.
Ovim sosom prelijete  šnicle(koje ste poredali u tepsiju) i pečete ih dvadeset minuta na 180°C.
Gotove šnicle pospete sa isjeckanim peršunom i služite ih sa kroketima od krompira ili sa obarenim krompirom.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP