srijeda, 9. ožujka 2011.

Punjena piletina



Potrebno je:

1kg bijelog mesa
250g pečurki
1 kriška hljeba
malo mlijeka
2 skuhana jajeta
peršun
malo slanine
 tvrdi sir
so
biber

Priprema:

Pečurke operete i sitno ih isjeckate,pa ih pomješate sa kriškom hljeba(koju ste natopili u mlijeku),isjeckanim skuvanim jajima,sitno isjeckanim peršunom,Sitno isjeckanom slaninom(može i šunka),na kocke isječenim sirom(kačkavalj,edamer,gauda..).
To sve posolite i pobiberite po ukusu i sve dobro izmješate.
Bijelo meso razviti,pa ga filovati sa ovom smjesom,urolati ga i uvijeti ga sa kooncem ili zatvoriti sa čačkalicama(da se neraspadne dok se bude peklo).
Pripremljeno meso premažete sa uljem,stavite ga u tepsiju,u nju naspete malo vode,prekrijete je sa folijom i stavite je u rernu  da se peče.
Kada je pečeno,ostavite ga da se malo ohladi i izrežete ga na šnite.
Ovo možete da poslužite samo sa nekim umakom ili možete da ga servirate sa dinstanom rižom,kroketima od krompira,obarenim krompirom,pireom itd.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP