ponedjeljak, 7. veljače 2011.

Jagnjetina u mlijeku



Potrebno je:
1,5l mlijeka
3 mrkve
1,5kg plečke od jagnjeta
2 lovorova lista
1 kašika vegete
1kg krompira
6 zrna bibera
malo peršuna

Priprema:
 Plećku operete i stavite je u šerpu,dodate joj mlijeko,lovorov list,biber i vegeteu,pa kuvate na srednjoj temperaturi.
Krompir i mrkvu ogulite i operete,pa mrkvu isječete na veće komade,a krompir ostavite čitav,pa ih skuvate.
Meso kada je skuvano izvadite ga iz šerpe,pa ga stavite u dublju tepsiju(tagaru,vatrostalnu ili keramičku posudu)pa mu dodate skuvan krompir i mrkvu.
Mlijeko u kojem se kuhala plećka procjedite,pa sa njim prelijete meso i krompir i pečete u zagrijanoj rerni deset minuta na 200°C.
Kada je gotovo pospete ga sa isjeckanim peršunom i poslužite.
Jagnjetinu kada se kuva u mlijeku,smanji se njen intezivni miris,ali mlijeko i omekša meso.

Teleča čorba


Potrebno je:
2l vode
800g teletine za čorbu
200g mrkve
100g korjena od peršuna
1 kašika isjeckanog peršuna
1grančica peršunovog lista
50g korjena od celera
1grančica lista od celera
2 kašičice vegete
biber u zrnu
50g tjestenine za čorbu
1/2 glavice luka
so
1 kašika paradajz sosa

Priprema:
Mrkvu,korjen od peršuna i celera očistite,operete i izrežete na manje komade,pa zajedno sa mesom stavite u hladnu vodu i ostavite da proključa.
Kada proključa dodate vegetu,biber u zrnu po ukusu,isjeckani luk i grančice od peršuna i celera,poklopite i ostavite da se kuva na laganoj vatri oko sat i po.
Zatim meso izvadite,čorbu procjedite i zagrijte je dok ne pođe da proključa.
Dodajte joj tjesteninu  i paradajz sos,po ukusu posolite i kratko je prokuvate da se tjestenina skuva.
Čorbu prije nego što poslužite pospete isjeckanim peršunom.
Meso možete poslužiti odvojeno,a možete ga sitno isjeći pa poslužitu u čorbi.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP