nedjelja, 13. veljače 2011.

Lazanje sa špinatom i sirom



Potrebno je:
1 pakovanje lazanja
300g isjeckanog smrznutog špinata
1 kašika maslinovog ulja
1 manja glavica luka
1/2 kašičice origana
1/2 kašičice bosioka
2 čena bijelog luka
500g posnog sremskog sira
250g mozzarelle
100g izrendanog parmezana
100g kečapa
1/2 šolje sitno isjeckanog peršuna
1 jaje
so
biber

Priprema:
Na maslinovom ulju prodinstate sitno isjeckani luk,izgnječeni bijeli luk,špinat,bosiok i origano.
Zatim dodate kečap i kuvate na laganoj vatri  dvadeset minuta.
U dubljoj posudi pomješate sremski sir,komadiće mozzarelle,izrendani parmezan i jaje.
Siru dodate isjeckani peršunov list i posolite i pobiberite po ukusu.
Pet litara vode posolite i ostavite je da prokuha pa joj dodate lazanje.
Lazanje kuvate pet minuta,pa ih procjedite i operete sa hladnom vodom.
Tepsiju podmažete sa uljem pa poslažete jedan red lazanja,na njih stavite jednu trećinu pripremljenog špinata i preko njega stavite jednu trećinu nadjeva od sira.
Taj redosled ponovite još dva puta,tako da vam zadnji sloj bude nadjev od sireva.
Tepsiju prekrijete sa folijom i pečete lazane u zagrijanoj rerni na 175°C 55minuta prekrivene folijom,zatim skinete foliju i pečete još 15 minuta.
Kada su lazanje gotove izvadite ih ostavite ih deset minuta da odstoje i možete je servirati

Šarene pljeskavice



Potrebno je:
500g mljevene svinjetine
1 veza mladog luka
100g suhe slanine
ulje
biber
so

Priprema:
Mljeveno meso posolite i pobiberite po ukusu,i dodate mu sitno isjeckani mladi luk.
Smjesu dobro izmješate da se svi sastojci sjedine,pa od nje oblikujete pljeskavice.
Pljeskavice nauljite i pečete ih sa obadve strane na roštilju.
Kada ispečete pljeskavice prekrijete ih sa isprženom slaninom i poslužite ih uz salatu od paradajza.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP