srijeda, 21. srpnja 2010.

Čamci sa slaninom



Potrbno je:
-4 veća kompira
-250g rendanog sira(po mogućnosti žuti)
-100 slanine
-1 mala kisela pavlaka
-1 kašika isjeckanog mladog luka
-so
-biber
-ljuta paprika

Priprema:
Krompir neoguljen izbockate na nekoliko mjesta i pečete sat vremena na 200°C.
Kada se ohladi presjeći ga napola i izdubiti mu sredinu.
Ostaviti 1cm krompira.
Od sredine napraviti pire i pomješati ga sa isjeckanom i isprženom slaninom,narendanim sirom i sitno isjeckani mladim lukom.
Sve to po želji posolite,pobiberite i stavite malo ljute paprike i dobro izmješate.
Polovine krompira napuniti ovom smjesom i staviti u rernu na nekoliko minuta da porumeni.
Pavlaku pomješate sa mladim lukom i služite kao umak.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP