ponedjeljak, 19. srpnja 2010.

Torta Pina Colada



Kora:
-500g anasa iz konzerve(kolutovi)
-125g maslaca
-125g šećera
-3 jaja
-rum
-200g brašna
-1/2 kesica praška za pecivo
-2 kašike mlijeka
-6g kakaa

Fil:
-1 puding od vanilije
-1,25dcl likera od kokosa
-60g šećera
-3dcl mlijeka
-150g maslaca
-150g čokolade za kuhanje
-ušećerene trešnje
-kokos
-listovi nane

Priprema:
Umutiti maslac i šećer,u to polako dodavati jedno po jedno jaje i na kraju rum.
Pomješati brašno i prašak za pecivo sa mlijekom i dodati smjesi od jaja.
Ananas ocjedite,odvojite jedan kolut,a ostatak isjeckate na kockice.
Polovinu tijesta istresete u tepsiju,a u drugu polovinu pomješate sa kakaom pa prelijte po prvoj polovini tijesta.
Isjeckani ananas poslažete po tijestu i pećete u rerni na 175°C.
Kada se ispeće ostavite je da se ohladi.
Izmješate puding sa likerom i šećerom,pa ga dodajte u prokuvalo mlijeko,kada je gotovo ostavite da se ohladi.
Maslac izmješate pjenasto pa mu dodajete kašiku po kašiku polovinu ohlađenog pudinga.
Smjesu premažete na tijesto i ostavite da se hladi 2 sata.
Čokoladu rastopite na pari,ostavite da se malo ohladi pa je pomješate sa drugom polovinom pudinga.
Premažete crnu kremu preko bijele kreme i ostavite da se dobro ohladi.
Ukrasite je kolutom ananasa,listovima nane i ušećerenim trešnjama.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP