Krema od jagoda
6 jaja
230g šećera u prahu
3dcl ispropasirani jagoda
30g brašna
20g želatina
2dcl slatke pavlake(tečnog šlaga)
Priprema:
Odvojiti žumanjca od bjelanaca i žumanjcima zatim dodate polovinu šećera u prahu,ispasirane jagode i brašno.
Sve to dobro izmješate i stavite na paru,i smjesu mješate sve dok se ne zgusne.
Bjelanca ulupati u snjeg,a zatim ih dodati smjesi i na kraju dodati pripremljeni želatin.
Sve zajedno još malo mješat na pari,a zatim skloniti i mješati smjesu sve dok se ne ohladi.
Kremu preliti u zdjelu stavit je u frižider da se hladi dva sata.
Nakon toga kremu prebacite u plitki tanjir i ukrasite je sa šlagom i cijelim jagodama.
Ovako se priprema i krema od malina,ribizli, i drugog voća.
I ovu kremu možete koristiti i za filovanje kolača.