subota, 14. kolovoza 2010.

Paradajz čorba












Potrebno je:
2kg zrelog paradajza
2 kašike kečapa
100g maslaca
kašičica maslinovog ulja
1/2 glavice crevenog luka
4 čena bijelog luka
šaka svježeg bosiljka
1/2l mlijeka
225ml slatke pavlake
so
biber
nekoliko stabljika celera

Priprema:
Iz paradajiza izvaditi sjemenke,pa ga sitnoisjeckat i ostaviti da se ocjedi višak tečnosti.
Istopite 50g maslaca,dodate mu maslinovo ulje,zat na tome propržite sitno isjeckani crveni luk i propasirani bijeli luk.
Dodate paradajz,kečap,krupno isječene stabljike celera,isjeckan bosiljak i kuvajte dok trećina tečnosti neispari.
Gotovo dobro propasirate dodate mlijeko i ponovo stavite da provri.
prije serviranja stavite pavlaku,posolite po želji i pobiberite svježe mljevenim biberom.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP