nedjelja, 6. ožujka 2011.

Boršč



Potrebno je:

500g junetine
1 cvekla
50g korjena od celera
1 mrkva
vegeta
1 crveni luk
1 čen bijelog luka
1/2 glavice maldog kupusa
1 paprika
1 šolja soka od paradajza
so
biber
3 krompira
peršun
kisela pavlaka


Priprema:

Meso operete,isječete ga na kockice i kuhate ga u 2,5l vode,uz stalno skidanje pjene,a kada se skuha izvadite ga u zdjelu ili malo dublji tanjir.
Supi u kojoj se kuhalo meso dodate so,biber i vegetu po želji i korjen celera.
Cveklu ogulite,isječete je na trake ili izrendate pa je malo prodinstate na ulju i zatim je dodate supi.
Luk ogulite i sitno ga isjeckate,mrkvu ogulite i isječete je na trake ili je izrendate,a papriku isječete na trake.
I to sve malo prodinstate,na kraju mu dodati sok od paradajza i ostaviti da prokuha,pa dodati povrće u supu.
Krompir ogulite,isječete ga na krupnije kocke,pa ga dodate supi.
Kupus i bijeli luk sitno isjeckate, dodate ih supi i ostavite da se supa kuha dok kupus ne omekša.
Kada je boršč gotov,dodate mu kuhano meso,a po želji dodtae i kiselu pavlaku i isjeckani peršun.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP