Bosnski lonac
Potrebno je:
300g govedine
300g masne ovčetine
2 mrkve
2 korjena peršuna
pola glavice kupusa
3 zelene paprike
8 manjih krompira
3 glavice luka
6 čenova bijelog luka
10 zrna bibera
malo vinskog sirćeta
3 paradajza
malo crvene paprike
so
Priprema:
Meso operete i izrežete na veće komade.
Povrće operete i očistite,a zatim mrkvu i krompir isječete na kolutiće,kupus na komade,paradajz,paprike i krompir na kriške.
Crveni luk izrežete na četvrtinu,a bijeli luk samo ogulite.
Meso i povrće stavite u veliki lonac i prelijete sa hladnom vodom,do polovine lonca.
Tome dodate biber,so,sirće i crvenu papriku i mast (ako meso nije baš masno).
Lonac prekrijete masnim papirom i čvrsto ga svežete.
Papir izbušite na nekoliko mjesta i stavite lonac na laganu vatru i ostavite tri do četri sata da se kuha.