nedjelja, 12. rujna 2010.

Liker od breskvinih košpi





















Potrebno je:
50 komada košpi
3/4kg šećera
2g cimeta
1g muškatnog oraščića
1l alkohola(95°)
1 limun
3l vode

Priprema:
U teglu od 3kg stavite alkohol i dodate mu sitno isjeckanu jezgru od košpica,cimet i muškatne oraščiće.
Tome dodate koricu limuna koj ste predhodno odstranili bijeli dio.
Teglu zatvorite i ostavite je šest sedmica na hladnom mjestu,ali je svaki dan protresete.
Posle šeste sedmice skuvate sirup od šećera i vode(ostavite ga da kuva 3 minute).
Alkohol procjedite kroz čistu gazu,pa mu dodate ohlađeni sirup.
Nakon toga ga sipate u flaše,ali nesmiju biti do vrha pune.
Flaše zatvorite i ostavite ih još nekoliko dana da bi liker malo odstojao.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP