srijeda, 26. siječnja 2011.

Bajadera

Potrebno je:
300g šećera
1 kafena šolja vode
1margarin
250g mljevenog keksa
100g oraha
Preliv:
200g čokolade za kuhanje
5 kašika šećera
5 kašika vode
1/3margarina



Priprema:
Šećer ušpinujete sa vodom,pa mu dodate mljeveni keks,margarin i orahe.
Sve o dobro sjedinite,pa oblikujete smjesu u tepsiji.
Preliv:
Čokoladu i margarin istopitezajedno sa šećerom i vodom.
Zatim ga prelijete preko smjese  i ostavite da se ohladi.
Kada se ihladi isječete ga na štanglice i poslužite.

Pohovane palačinke


Potrebno je:
plačinke
jaja
malo salame
malo sira

Priprema:
Napravite nekoliko običnih palačinki(ovde ima i recept za palačinke).
Sir(edamer,gauda,kačkavalj...) i slamu isječi na tanje šnite.
Zatim na svaki palačinjak stavte po jedan komad sira i salame pa ih smotate.
Kada ste ih smotali uvaljate ih u umućena jaja i ispržite ih na ulju.

Palačinke

Potrebno je:
250g brašna                                                ulje
2 jaja                                                         100g marmalade(pekmeza)
1/2l mlijeka                                                 šećer u prahu
malo soli                                                                                                                                                       


Priprema:
Jaja umutite,dodate im  malo mlijeka,malo brašna i mješate uz dodavanje naizmjenično ostatka mlijeka i brašna.
Smjesu malo posolite i izmješate da se so sjedini sa brašnom.
Morate paziti da u smjesi ne ostane grudvica.
Uzmete tavu,u nju stavite malo ulja i ostavite da se zagrije,pa  u nju sipate sa malom kutljačom smjesu,tako da se tanko razlije po tavi.
Palačinke je potrebno peći na jakoj vatri,prvo sa jedne strane,pa se okrenu i na drugu i još malo se peku.
Kada su sve palačinke ispečene,premažete ih sa pekmezom(marmaladom),savijete ih poslažete na tanjir i pospete i sa šećerom u prahu.

Palačinke možete da nadjenete i nadjevom od sira,možete da ih premažete se eurokremom,ili ih posutti sa šećerom...
Palačinke budu još ukusnije ako u smjesu dodate malo kisele vode ili ako ih pečete na maslacu.
Na ovom blogu možete naći i recep za pohovane palačinke.

Grašak sa piletinom

Potrebno je:
1 konzerva graška
400g piletine(najbolje bijelo meso)
3 manje glavice crvenog luka
3 čena bijelog luka
ulje
voda
vegeta
so 
biber
1 kašika brašna
1 kašika crvene sletke paprike

Priprema:
Crveni luk ogulite,sitno ga isjeckate i malo ga propržite na ulju.
Zatim mu dodate na kockice isjeckanu piletinu,dodate malo vode i ostavite da se dinsta.
Grašak ocjedite,operete ga,pa ga dodate mesu koje se malo prodinstalo.
Po ukusu posolite,pobiberite,dodate vegete,dolijete vode i ostavite da sa kuva.
Pred sami kraj kuvanja grašku dodate malo kečapa(ako nevolite kečap,može i bez).
Napravite zapršku od brašna,crvene paprike i vode ,pa dodate je grašku.
Ostavite da još malo kuva i sklonite ga sa peći.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP