utorak, 26. listopada 2010.

Ruski čaj


Potrebno je:
1g ruskog čaja
1šolja vode
malo šećera

Priprema:
Ostaviti vodu da proključa,a čaj staviti u šolju,preliti ga vrelom vodom i ostaviti ga poklopljenog nekoliko minuta.Zatim ga pošećeriti po želji.
Ruski čaj može da se pripremi i sa mlijekom.
U ruski čaj se stavlja sok od limuna,rum ili konjak.

Domaći sudžuk



Potrebno je:
7kg govedine
2kg ovčetine
1kg čvrstog loja
so
biber
luk

Priprema:
Meso i loj sameljete na mašini,zatim tome dodate so,biber i luk i sve dobro zajedno izmješate.
Ovako pripremljenom smjesom punite tanka govedža crijeva.
Sudžuk sušite nekoliko dana na hladnom dimu,a zatim ih ostavite na mjestu gdje ima promaje

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP