subota, 28. kolovoza 2010.

Zamrzavanje voća












Breskve(nektarine)
Tvrde breskve ogulite,očistite od košpi i blanširate 15 sekundi,a mekane spremate sirove.
Rok trajanja 12 mjeseci.
Odmrzavanje 5-6 stai u frižideru,a za kolač koristite zamrznute.










Dinja
Dinje trebaju biti sasvim zrele,ogulite ih očistite,očistite i isjeckate na kockice.
Možete ih zamrznuti u sirupu ili u šećeru.
Rok trajanja 8-10 mjeseci.
Odmrzavanje ne treba da bude skroz,poslužite ih kao svježe ili dodate voćnoj salati.













Dunje
Dunje ogulite,očistite i narežete na četvrtine.
Možete ih skuhati pa zamrznuti kao kompot,a možete ih i blanširati pa spremiti same ili u sirupu.
Sirup napravite od 1l vode i 1/4 šećera,a u ohlađen dodate sok od dve narandže.
Rok trajanja 12 mjesici.
Odmrzavate tri sata na sobnoj temperaturi.

Kompot od krušaka















Potrebno je:
1kg krušaka
5dl vode
15dag šećera

Priprema:
Kruške ogulite,presječete na pola,izvadite košpice(ako su kruške tvrde treba ih prokuhati).
Zati polovine krušaka poslažete u tegle.
Od vode i šećera napravite sirup i prelijete kruške pa ih još pasterizirate petnest minuta.

Kompot od dunja













Potrebno je:
1kg dunja
5dl vode
25dag šećera

Priprema:
Dunje skuvamo da se omekšaju,zatim ogulite,prepolovite,očistita od košpica odstranite tvrdu sredinu.
Izrežete ih na kriške,ako su još uvjek tvrde ponovo ih prokuhate.
Kriške dunji poslažete u tegli,prelijete ih sirupom od vode i šećera(to prokuhate) i pasterizirate još deset minuta.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP