ponedjeljak, 26. srpnja 2010.

Pašteta od graška




Potrebno je:
-2 šolje graška
-1 glavica crvenog luka
-2 kriške hljeba(bez kore)
-1/3 šolje mlijeka
-2 jaja
-1/2 čaše kisele pavlake
-1 kašičica šećera

Za sos potrebno je:
-1 supena kašika putera
-2 režnja slanine(bez kore)
-1/4 čaše bijelog vina
-1/2 šolje paradajz sosa

Priprema:
U proključalu vodu dodati 2 šolje graška i 1isjeckanu glavicu crvenog luka,to pustiti da se kuha 10min i kada je gotovo procjedite i ispasirajte.
Dvije kriške hljeba natopite u 1/3 šolji mlijeka i ostavite da ostoji 5min,zatim dodate grašku.
Tome dodate 2 jaja,1/2 čaše kisele pavlake i 1 kašičicu šećera.
Dobijenu smjesu sipate u okrugle modle koje ste premazali puterom i stavite ih u tepsiju u kojoj je nalivena voda i pecite 20min na umjerenoj temperaturi.

Jednu supenu kašiku putera rastopite u tavi pa mu dodate 2 režnja slanine(koje ste sitno isjeckali) i propržite 1 min.
U to sipate 1/4 čaše bijelog vina i 1/2 šolje paradajz sosa i kuvate dok sos ne postane gust.

Gotovu paštetu poslužite uz ovaj sos.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP