Jagnjetina u mlijeku
Potrebno je:
1,5l mlijeka
3 mrkve
1,5kg plečke od jagnjeta
2 lovorova lista
1 kašika vegete
1kg krompira
6 zrna bibera
malo peršuna
Priprema:
Plećku operete i stavite je u šerpu,dodate joj mlijeko,lovorov list,biber i vegeteu,pa kuvate na srednjoj temperaturi.
Krompir i mrkvu ogulite i operete,pa mrkvu isječete na veće komade,a krompir ostavite čitav,pa ih skuvate.
Meso kada je skuvano izvadite ga iz šerpe,pa ga stavite u dublju tepsiju(tagaru,vatrostalnu ili keramičku posudu)pa mu dodate skuvan krompir i mrkvu.
Mlijeko u kojem se kuhala plećka procjedite,pa sa njim prelijete meso i krompir i pečete u zagrijanoj rerni deset minuta na 200°C.
Kada je gotovo pospete ga sa isjeckanim peršunom i poslužite.
Jagnjetinu kada se kuva u mlijeku,smanji se njen intezivni miris,ali mlijeko i omekša meso.