srijeda, 19. siječnja 2011.

Umak od gljiva



Potrebno je:
150g svježih gljiva(ako nemate svježe onda može i 20g suhih gljiva)
3 kašike ulja
3 kašike brašna
1/2 luka
3 kašike pavlake
malo peršuna
1/2l vode
malo bibera
so

Priprema:
Luk sitno isjeckate i malo ga propržite na ulju.
Zatim mu dodate gljive koje ste predhodno očistili,oprali i isjekli na tanke listiće.
Dodate im peršun i ostavite da se dinstaju.
Kada se sok od gljiva upirjao,gljive pospete sa brašnom,i ostavite ih da se malo proprže.
Zatim ih posolite i pobiberite po ukusu i dodate im vodu i ostavite da se tako kuhaju.
Kada je već umak gotov dodate mu kiselu pavlaku.
Ovaj umak se služi za kuhano i pečeno meso,te za krompir i rižu.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP