nedjelja, 30. siječnja 2011.

Panj torta

Potrebno je:
Svijetla kora:
4 jaja
7 kašika šećera
9 kašika brašna
1/2 praška za pecivo
Tamna kora:
4jaja
7 kašika šećera
9 kašika brašna
1/2 praška ze pecivo
2 kašike kakaa
Fil:
1l mlijeka
3 pudinga od vanilije
1 šolja šećera
1 margarin
1 tanjir mljevenih oraha

Priprema:
Žumanjke odvojit od bjelanjaka,pa bjelanjke umutiti u snjeg.
Zatim im dodavat jedan po jedan žumanjak uz stalno mješanje.
Kada dodate sva žumanjka dodate brašno i umutite,a zatm dodate i šećer i sve zajedno mutite dok se smjesa ne sjedini.
Tijesto prespete u podmazanu tepsiju i pečete u zagrijanoj rerni oko 15 minuta.
Isto ovako napravite i tamnu koru,ali na kraju dodate kakao.
Puding pomješate sa šećerom pa ga skuhate u mlijeku i ostavite ga da se ohladi.
Kada se puding ohladio dodate mu orahe i umućen margarin,pa sve dobro pomješate da se sjedini.
Na svijetlu koru stavimo fila i premažemo je,a tamnu isječemo u ti dijela.
Zatim tamnu rdati po svjetloj i filovati je i na kraju smotate kore kao rolat.
Premažete ga sa ostatkom fila i pospete sa orasima.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP