četvrtak, 28. listopada 2010.

Ćuftete od goveđeg mesa



Potrebno je:
400g goveđeg mesa
1 crveni luk
1 jaje
4 kašike ulja
1 kašika brašna ili mrvica
malo peršuna
biber
so
1 kriška hljeba
malo mlijeka

Priprema:
Meso i luk prvo sameljete,zatim mu dodate biber,so,sitno isjeckani peršun,jaje i komadiće hljeba koje se prvo natope u mlijeku i malo ulja.
Ovo sve dobro izmješate da se masa sjedini i prave se male loptice veličine oraha.
zati loptice uvaljate u brašno ili mrvice i pržite ih na vrelom ulju.
Kada su gotove izvadite ih,a na ostatku ulja napravite tanku zapršku od 1 kašike paradajza koji zalijete vodom i ostavite da prokuha.
Ćuftete služite prelivene sa ovim umakom sa pire krompirom ili tjesteninom.

Domaći rezanci



Potrebno je:
150g brašna
1 jaje
malo soli

Priprema:
Brašno prosijete na sto,napravite hrpicu i u sredinu stavite jaje,posolite i mjesite dok tijesto ne postane glatko i tvrdo.
Zatim smjesu podjelite u dva dijela i što tanje razvijete i ostavite da se malo osuši.
Kada se osuši  tijesto izrežete u rezance i skuhate ih u supi.
Ova smjesa je dovoljna za dva pripremanja.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP