subota, 25. prosinca 2010.

Kiolač sa kajsijama

Potrebno je:
malo soli
500g brašna
jaje
40g kvasca
kora od jednog limuna
50g šećera +2 kašike
  puding od vanilije
250ml mlijeka
kajsije( iz konzerve ili zaleđene)
75g margarina(maslaca)                           


Priprema:
U 125ml mlijeka(treba da bude mlako)umješati kašiku šećera i kvasac,i to ostaviti da nadođe.
U dublju posudu sipajte brašno,pa mu dodajte smjesu od mlijeka i kvasca,margarin(koji ste predhodno rastopili),jaja,drugu polovinu mlijeka,50g šećera i malo soli.
Zatim od toga svega zamjesite tijesto,prekrije te ga krpom i ostavite da nadođe.
U međuvremenu skuhajte puding sa dvije kašike šećera i polovice kajsija operite i osušite.
Kada je tijesto nadošlo,razvijete ga u obiku pravougaonika,premažete ga sa rastopljenim margarinom i savijete po dužini.
Zatim tijesto isjeći na šesnest jednaki dijelova i od njih napravite šesnest krugova.
U  sredini kruga napravite udubljenje,i krugove stavljate u podmazanu tepsiju.
U udubljenje stavite malo prohlaenog pudinga i polovicu kajsije.
To pčete u zagrijanoj rerni,dok kolutovi neporumene,i kad su pečeni izvadite ih i pospete sa šećerom u prahu.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP