ponedjeljak, 21. veljače 2011.

Krem supa od tikvica


Potrebno je:
400g tikvica
150g krompira
2 kašike maslinovog ulja
70g luka
so
350ml vode
1 kašika bosioka

Priprema:
 Luk i tikvice ogulite,pa luk isjeckajte,a tikvice izrendajte.
Krompir skuvate u ljusci,pa kad je skuvan oljuštite ga.
Ulje zagrijete i na njemu kratko propržite luk,pa mu dodate tikvice,malo vode,posolite po ukusu i dinstate deset minuta dok tikvice ne omekšaju.
Ovu smjesu,zajedno sa krompirom propasirate,dodate im ostatak vode,bosiok i ostavite da proključa.
Krem supu poslužite toplu sa kiselom pavlakom,                                   

Varivo od prase


Potrebno je:
1,5kg prase
4 krompira
3 mrkve
300g ljute kobasice
ulje
so
vegeta

Priprema:
Mrkvu očistite,operete je i izrendate,krompir ogulite i isječete,pa izrendanu mrkvu i jedan isječeni krompir prodinstate  na malo ulja uz dodavanje vode dok se ne raskuva.
Kada je se raskuvalo,dodajete otatak isječenog krompira,isječenu kobasicu i isječenu prasu,koju ste prije toga očistili od vanjski listova i oprali.
Posolite po ukusu,dodate vegete (pazite da vam ne bude preslano),dodate još vode i kuvate dok prasa ne omekša.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP