subota, 4. rujna 2010.

Zamrzavanje povrća














Blitva
Priprema:
Odvojite listove,svaki dobro operete,blanširate ih 2-3 minuta i pakujete ih u vrećice.
Rok trajanja:10-12 mjeseci
Blitvu nije potrebno odmrzavati,može se odma kuvati.











Tikva:
Priprema:
Tikve ogulite,očistite od košpi i izrežete na kockice(možete i izrendati).
Rok trajanja 10-12 mjeseci
Ako se tikva kuva nije potrebno odmrzavati,a za sve ostalo potrebno je sat dva na sobnoj temperaturi.













Celer
Priprema:
Korjen celera ogulite,operete i isječete na komadiće i blanširate četiri minute.
Rok trajanja 10 mjeseci.
Odmrzavanje nije potrebno.









Cvekla
Priprema:
Cveklu prvo operete,zatim je skuhate i ogulite.
Ako je veća narežete je,a ko su manje ostavite cijele.
Pakujete u posude i zamrznete.
Rok trajanja 10 mjeseci
Odmrzavate je tako što je ostavite preko noći u frižideru.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP