Karfiol
Od karfiola odvojite listove,rastavite ga na manje dijelove,a zatim ga blanširate tri minute.
Ostavite ga da se malo ohladi i pakujete ga u vrećice.
Rok trajanja:12 mjeseci
Ovako pripremljen karfiol nije potrebno odmrzavati može se odma kuhati.
Grašak
Grašak ogulite i izvadite mu bobice.
Zatim bobice blanširate jednu minutu i pakujete ih u vrećice za zamrzivač.
Rok trajanja:12-18mjeseci
Grašak nije potrebno odmrzavati ni kad ga hoćete skuhati,a ni kada ga hoćete dinstati.
Kelj
Svaki list kelja posebno pregledati i ostaviti one koji su čvrsti i koji su zdravi.
Blanširate ga dvije minute i pakujete ga u vrećice.
Rok trajanja:12 mjeseci
Odmrzavanje kelja nije potrebno može se koristiti zamrznut.
Keleraba
Kelerabi odsječete listove ogulite ih i mladje odvojite ako ih želite ostaviti za punjenje.
Ako ih želite kuhati onda kelerabu narendate.
One koje ste ostavili cijele blanširate tri minute,a narendane dvije.
Rok trajanja:12 mjeseci.
Nije potrebno odmrzavati samo ih stavite u prokuvalu vodu ili na vrelo ulje.