Domaći hljeb
Potrebno je:
2 kg brašna
1,5l vode
50g kvasca
2 kašike soli
Priprema:
Brašno prosijete i stavite ga na toplo mjesto.
Zatim u mlakoj vodi razmutite kvasac,pa dodate mu malo brašna,dobro promješate i ostavite ga da nadođe.
Kada kvasc nabubri stavite ga u brašno,posolite ga i sa mlakom vodom zamjesite tijesto.
Kada se tijesto počne odvajati od zdjele i ruku pokrijete ga i ostavite na toplo mjesto da nadođe..
Kada tijesto dvostruko naraste,premjesite ga,stavite ga u pouljenu tepsiju i ostavite ga da ponovo nadođe.
Zatim tijesto stavite u zagrijanu rernu pečete oko sat,sat i po.
Kada je se hljeb ispekao,poprskate ga malo sa vodom,izvadite ga iz tepsije,umotate u čistu krpu i ostavite da se ohladi.
2 kg brašna
1,5l vode
50g kvasca
2 kašike soli
Priprema:
Brašno prosijete i stavite ga na toplo mjesto.
Zatim u mlakoj vodi razmutite kvasac,pa dodate mu malo brašna,dobro promješate i ostavite ga da nadođe.
Kada kvasc nabubri stavite ga u brašno,posolite ga i sa mlakom vodom zamjesite tijesto.
Kada se tijesto počne odvajati od zdjele i ruku pokrijete ga i ostavite na toplo mjesto da nadođe..
Kada tijesto dvostruko naraste,premjesite ga,stavite ga u pouljenu tepsiju i ostavite ga da ponovo nadođe.
Zatim tijesto stavite u zagrijanu rernu pečete oko sat,sat i po.
Kada je se hljeb ispekao,poprskate ga malo sa vodom,izvadite ga iz tepsije,umotate u čistu krpu i ostavite da se ohladi.