ponedjeljak, 7. ožujka 2011.

Gusta čorba od povrća


Potrebno je:

1 veća konzerva bijelog graha
400g paradajza
750ml gotove supe
so
300g mješanog  povrća(zamrznutog)
75g rezanaca za supu
1 kašičica sitno isjeckanog ruzmarina
4 kašike sirćeta
40g izrendanog parmezana
biber


Priprema:

Pasulj dobro ocjedit,a paradajz isječete unakrst,pa ga prelijete sa vrelom vodom,oljuštrite ga i isječete na komade.
Gotovu supu od povrća zagrijete u šerpi,dodadte joj grah i mješavinu povrća i kuvate oko deset minuta.
Dve minute pred sami kraj kuhanja,dodate isječeni paradajz.
U međuvremenu skuhate rezance,procjedite ih i dodate supi.
Dodate isjeckani ruzmarin,sirće i parmezan,pa sve to posolite i pobiberite po ukusu.
Kada supu servirate,možete je ukrasiti sa isjeckanim peršunom,ruzmarinom ili nekim drugim svježim začinom.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP