četvrtak, 26. kolovoza 2010.

Kompot od marelica











Potrebno je:
1kg marelica
5dl vode
15dag šećera

Priprema:
Marelce operete,osušite,probodete ih na tri četri mjesta i poslažete u teglu.
Napravite sirup od vode i šećera pa prelijete marelice i prokuvate sve zajedno još 12-15 min.

Kompot od breskvi











Potrebno je:
1 kg breskvi
5dl vode
25dag šećera

Priprema:
Breskve bi trebale biti zlatnožute boje,zrele i tvrde.
Ogulite ih očistite od košpica,ali tako da breskve prepolovite,pa ih zatim poslažete u tegle.
Vodu i šećer stavimo na peć da se napravi sirup,pa prelijemo breskve kada sirup proključa i pasterizirate od 25 do 40 minuta.

Borovnice sa vinom














Potrebno je:
1kg borovnica
40dag šećera
1dl bijelog vina
1 čašu vinskog ocata
1 list lovora
1 klinčić
komad kore od limuna

Priprema:
Borovnice,operete,ocjedite i očistite.
U čistu gazu stavite lovorov list,klinčić i koru od jednog limuna,svežete je i stavite među borovnice.
Tome dodate šećer,vino i vinski ocat i stavite borovnice na peć da kuvaju pet minuta.
Gazu izvadite,a borovnice stavite u veliku teglu i poklopite tanjirićem.
Sok koji izađe nekoliko dana zaredom cjedite i prokuhavate pa sa njim ponovo zalijete borovnice.
To ponavljati dok se sok ne zgusne.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP