četvrtak, 2. prosinca 2010.

Ruska pita

Potrebno je:
Za koru:
300g brašna
150g margarina ili maslaca
50g šećera
4 žumanceta
Za fil:
150g marmelade
200g šećera
200g oraha u jezgri
1 limun
4 bjelanceta


Priprema:
Kora:
Brašno,margarin,žumanca i šećer zamjesiti u prhko tijesto i zatim ga ostaviti pola sata na hladnom mjestu.
Kada tijesto ostoji,podjeli se na dva dijela i razvuče u velični tepsije.
Jedan dio staviti u tepsiju,pa zatim ga staviti u rernu da se malo ispeče.
Kada je tijesto napola pečeno premaže se tankim slojem marmelade i preko mermelade se stavi fil i pekrije se sa drugom korom i vrati se u rernu da se ispeče.

Fil:
Bjelanca i šećer ulupati u snjeg,zatim im dodati sok i koru od jednog limuna i na karaju sitno isjeckane orahe.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP