četvrtak, 23. rujna 2010.

Zamrzavanje povrća 3

Kukuruz













Mali kukuruz očistite od lišća,a veće narežete.
Blanširate ih šest minuta i spakujete ih u vrećice,pa ih zamrznete.
Rok trajanja 10-12 mjeseci.
Odmrzavate tako što ih preko noći ostavite u frižideru.


Kupus












Kupus narežete na manje dijelove,ali prije toga mu sklonite oštećene listove.
Zatim ga blanširateminut i po i kada se ohladi stavite ga u vrećice.
Ako ga narežete skroz sitno onda je potrebno samo pola minute za blanširanje.
Rok trajanja:10-12 mjeseci
Odmrzavanje nije potrebno odma ga stavljate u prokuvalu vodu.


Luk














Luk očistite,manje glavice ostavite čitave,a veće narežete.
Nije ga potrebno blanširati,ali ga treba staviti u nekoliko vrećica radi mirisa.
Rok trajanja:3 mjeseca(a ako ga blanširate 6 mjeseci)
Luk nije potrebno odmrzavati jer se smrznut može koristiti samo za kuhanje.

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP