nedjelja, 18. srpnja 2010.

Ananas torta





Potrebno je:
-50g kokosa
-3 jaja
-100g brašna
-1 šolja slatke pavlake
-1 mala kašika praška za pecivo
-narendana kora 1 limuna
-11 listova bijelog želatina
-3 dcl soka od ananasa
-1 dcl soka od narandže
-1 šolja jogurta (2,8% m.m)
-2 kašike marmelade od kajsije
-1 veća konzerva od ananasa(kriške)
-200g šećera

Priprema:
Odvojite bjelanca od žumanjaca.
Bjelanca ulupati u čvrs snjeg polako dodavajući 100g šećera.
Zatim dodavajte jedno po jedno žumanjce.
Kokos propržiti do zlatno plave boje,pomješati ga sa brašnom,limunovom korom i praškom za pecivo.
To sve pomješati sa jajima.
U okruglu tepsiju stavite masni papir,na njega istresete smjesu i pečete 30 min u rerni na 175°C.
Kada se malo ohladi izvaditi ga iz tepsije i ostaviti da se skroz ohladi.
Želatin natopite u vodi.
Pomješajte sok od narandže sa 1 dcl soka od ananasa i jogurtom.
1dcl soka od ananasa zagrijte sa 100g šećera dodajte polovinu želatina koji ste predhodno ocjedili,i to sve izmješajte sa mješavinom od jogurta.
Ostavite na hladnom da se počne stvrdnjavat.
Pavlaku čvrsto ulupate i pomješate u kremu od jogurta.
Na ohlađen biskvit premažete kremu.
Ostavite 3 sat u frižideru da se ohladi.
Natopite ostatak želatina,ponovo ugrijete ostatak soka od ananasa i u to dodate ocjeđen želatin.
Ostavite sok sat vremena da se ohladi.
Kada se ohladi prelijete ohlađenu kremu.
Marmaladu ugrijete,premažete tortu,zatim pospete kokosom.
Ukrasite tortu kolutovima ananasa(možete dodati i trešnje).

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP