srijeda, 26. siječnja 2011.

Grašak sa piletinom

Potrebno je:
1 konzerva graška
400g piletine(najbolje bijelo meso)
3 manje glavice crvenog luka
3 čena bijelog luka
ulje
voda
vegeta
so 
biber
1 kašika brašna
1 kašika crvene sletke paprike

Priprema:
Crveni luk ogulite,sitno ga isjeckate i malo ga propržite na ulju.
Zatim mu dodate na kockice isjeckanu piletinu,dodate malo vode i ostavite da se dinsta.
Grašak ocjedite,operete ga,pa ga dodate mesu koje se malo prodinstalo.
Po ukusu posolite,pobiberite,dodate vegete,dolijete vode i ostavite da sa kuva.
Pred sami kraj kuvanja grašku dodate malo kečapa(ako nevolite kečap,može i bez).
Napravite zapršku od brašna,crvene paprike i vode ,pa dodate je grašku.
Ostavite da još malo kuva i sklonite ga sa peći.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP