nedjelja, 26. rujna 2010.

DOMAĆI KEČAP











Potrebno je:
3kg paradajza
24dag groždjica
3 čena bijelog luka
3/4l sirće na 1kg paradajza
so
malo šećera
muškatni oraščić
biber
klinčić

Priprema:
Paradajz operete,očistite mu sjemenke i savite ga se kuva dok nepusti sok.
Zatim mu dodate grožđice i isjeckan bijeli luk i kahate dalje dok se smjesa postane gusta.
Tada ga stavite na gazu da se ocjedi.
Smesu stavite ponovo u šerpu i na 1kg paradajza dodate 3/4l sirćete,posolite,stavite malo šećera,naribani muškatni oraščića,istucani biber i ko voli može dodati curryja.
To sve kuhate dok se smjesa zgusne,a onda ga prespete u manje tegle.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP