četvrtak, 4. studenoga 2010.

Umak od krompira


Potrebno je:
4 krompira
3 kašike ulja
1 kašika brašna
1 glavica luka
1/2l vode
3 čena bijelog luka
peršun
lovorov list
biber
malo sirćeta
so

Priprema:
Krompir operete,ogulite i izrežete na sitne kockice.
Stavite ga u posoljenu vodu sa lovorovim listom i izgnječenim bijelim lukom da se kuha.
Napravite zapršku od sitno isjeckanog crvenog luka,hladne vode  i malo sirćeta,ostavite da prokuha i onda je dodate krompiru.
Dok se umak kuha potrebno je stalno mješati.
Na kraju se doda biber i isjeckani peršin.
 Ovaj umaku se može dodati i 2-3 kašike  kisele pavlake.
Umak se služi uz kuhanu govedinu,kuhani jezik,ili uz suho svinjsko meso.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP