Mađarski gulaš
Potrebno je:
600g govedine
70g masti ili ulja
400g crvenog luka
1 kašičica mljevene slatke paprike
1 kašičica sirćeta
kim
majorn
so
1 goveđa supa
200ml bijelog vina
100g suhe slanine
Zaprška:
15g brašna
malo mljevene paprike
15g masti ili ulja
Priprema:
Luk ogulite,isječete ga na listiće i pripržite ga na ulju (masti) dok ne dobije zlatnožutu boju.
Zatim mu dodate mljevenu papriku (po želji možete ljutu) ,kašičicu sirćeta,meso koje ste isjeckali na kockice i po ukusu izmrvljenog kima i majorna.
Posolite ga po ukusu i prelijete sa gotovom supom da prekrije meso.
Uz stalno dodavanje supe (može i obična voda) dinstate dok meso ne omekša.
Kada supa postane bistra dodate vino i ostavite da prokuha pa gulaš zapržite.
Pred sami kraj kuhanja dodate isjeckanu slaninu.
Ovaj gulaš služite u obareni krompir,sve vrste tjestenine ili uz dinstanu rižu.
600g govedine
70g masti ili ulja
400g crvenog luka
1 kašičica mljevene slatke paprike
1 kašičica sirćeta
kim
majorn
so
1 goveđa supa
200ml bijelog vina
100g suhe slanine
Zaprška:
15g brašna
malo mljevene paprike
15g masti ili ulja
Priprema:
Luk ogulite,isječete ga na listiće i pripržite ga na ulju (masti) dok ne dobije zlatnožutu boju.
Zatim mu dodate mljevenu papriku (po želji možete ljutu) ,kašičicu sirćeta,meso koje ste isjeckali na kockice i po ukusu izmrvljenog kima i majorna.
Posolite ga po ukusu i prelijete sa gotovom supom da prekrije meso.
Uz stalno dodavanje supe (može i obična voda) dinstate dok meso ne omekša.
Kada supa postane bistra dodate vino i ostavite da prokuha pa gulaš zapržite.
Pred sami kraj kuhanja dodate isjeckanu slaninu.
Ovaj gulaš služite u obareni krompir,sve vrste tjestenine ili uz dinstanu rižu.
0 komentari:
Objavi komentar