ponedjeljak, 14. ožujka 2011.

Pljeskavica


Potrebno je:

100g luka
2 fafarone
700g mljevene svinjetine
300g mljevene govedine
1 čen bijelog luka
1 kašičica bibera
1 kašičica vegete
ulje
so

Priprema:

Luk ogulite i sitno ga isjeckate,fafarone takođe isjeckate.
Meso sastavite,pa mu dodate isjeckani luk i isjeckane fafarone,pa to dobro izmješate.
Zatim dodate isjitnjeni čen bijelog luka,biber,vegetu i posolite po ukusu,dobro izmješate da se dobije kompaktna masa.
Kada je smjesa pripremljena,oblikujete šnicle,otprilike centimetar debljine i pečete ih u dobro zagrijanoj tavi ili na roštilju.
Na vruće pljeskavice stavite kašičicu kajmaka,ili kečapa ili na njih stavite jedan list kačkavalja.
Pljeskavice služite sa svježim povrćem i sa pomfritom.

0 komentari:

Recepti   © 2010. Template Recipes designed by Masterbih Media

TOP