Tijesto za picu-oridzinal
Sastojci:
500g brasna(bjelog)
200ml mljeka
prstohvat soli
50ml ulja
1 kasika supena kvasca
2 kafene kasike šećera
vode po potrebi
Brašnu prvo dodati sol i sve dobro izmješati,u sredini napraviti udubljenje dodati kvasac
rastopljen u malo mljeka(toplog) sećera i sa kasičicom brasna,dodati ulje i mljeko(toplo)
i zamesiti tjesto,takodje dodavati vodu(mlaku) u smjesu,tjesto ne treba da bude ni
premekano ni pretvrdo onako kako vam se učini da je najljepše,sto duže tjesto mjesite
bolje će da ispadne ali oko 15min je sasvim dovoljno.
Tjesto prekrite krpom i ostavite da nadodje otprilike 40min.Posle toga opet premjesite
tjesto i razvaljajte ga na debljinu 1cm.
O filu necemo ni da pisemo jer to možete sami proizvoljno da odaberete ali ja
preferiram "Kamp Kobasicu" od Neoplante i crveni Edamer sir.
0 komentari:
Objavi komentar