Pijana pastrmka
Sastojci za 4 osobe
4 | pastrmke |
---|---|
1 glavica | luka |
2 kašike | limunovog soka |
200 ml | bijelog vina |
1 vezica | peršina |
100 g | stabljike celera |
biber | |
1 kašika | vegete |
2 kašike | ulja |
Za posipavanje: | |
1. kašika nasjeckanog peršina Svježe i očišćene pastrmke operite pod mlazom hladne vode, ocijedite i osušite papirnim ubrusom ili krpom. Pospite ih Vegetom, biberom, a unutrašnjost napunite polovicom količine celera i grančicama peršuna. Na zagrijanom ulju kratko prepržite luk narezan na ploške, dodajte preostali nasjeckani celer, kratko dinstajte i stavite u vatrostalnu posudu. Po luku i celeru položite pastrmke, prelijte sokom od limuna i bijelim vinom. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. |
0 komentari:
Objavi komentar